Začněte jednat se Španělskem, vyzvěte premiéra, paní poslankyně

31. 05. 2016 17:30:00
Dočetl jsem se, že s výzvou premiérovi Bohuslavu Sobotkovi, aby začal jednat s Norskem o mezistátní úmluvě, která by umožnila návrat Denise a Davida Michalákových zpět k matce a do ČR, vystoupila poslankyně Jitka Chalánková.

Vrtá mi hlavou, proč paní poslankyně, která jistě ví o případu únosu českého občana malého Mirka Jadlovského do Španělska a o vydání nezákonného mezinárodního zatykače španělským, místně nepříslušným, soudem na jeho tátu, pana Tomáše Jadlovského, nevyzve pana premiéra, aby začal jednat se Španělskem ? Na půdě našeho parlamentu již byl pan premiér několikrát interpelován některými poslanci na toto téma - jak česká vláda pomůže svému občanu Tomáši Jadlovskému, bezdůvodně perzekuovanému španělskou justiční mafií.

Od paní Chalánkové už delší dobu můžeme slýchat, jak je hrozné, že "v Norsku berou děti matkám" a nikoli, že "v Norsku berou děti rodičům". Vždyť ty děti Barnevernet bere přece jejich RODIČŮM a nikoli jen matkách. Pravda, zrovna v případu Michalákova otec o odebrané děti nejeví zájem, ale syny vzali i jemu a údajné fyzické ubližování mu nikdo neprokázal.

Považuji za správné, když poslankyně bojuje proti bezpráví, ale nepovažuji za správné, když to činí genderově nevyváženě a dělá rozdíl dle pohlaví mezi matkou a otcem.

Paní poslankyně Chalánková, kdyby jste stejně plamenně jako za paní Michalákovou bojovala za pana Jadlovského a jeho syna Mirka Jadlovského, tak bych si vašeho boje vážil. Kluci Michalákoví sice mají české občanství, ale jejich rodiče se rozhodli žít v Norsku a tzv. obvyklé bydliště (definované dle mezinárodního práva) těch dětí je v Norsku. Mirek Jadlovský od narození žil v Česku, tak jak se jeho rodiče spolu dohodli. Potom byl jeho španělskou matkou sprostě a zločinně unesen do Španělska. Dle mezinárodního i unijního práva měl být tento opatrovnický případ řešen v Česku a ne ve Španělsku, jak tvrdí španělská justiční mafie. Španělsko mělo jen nařídit návrat dítěte do jeho obvyklého bydliště v Praze (dle Haagské úmluvy o občanskoprávních aspektech mezinárodních únosů dětí). To Španělsko neučinilo. Místo toho španělská justiční mafie pana Jadlovského zbavila jeho rodičovských práv (nikoli však vyživovací povinnosti !) a vydala na něj mezinárodní zatykač za to, že svého syna odvezl ze Španělska, kam byl nezákonně unesen matkou.

Paní Chalánková, proč věnujete tolik svého poslaneckého času placeného daňovými poplatníku jen paní Michalákové a nevěnujete ho Tomáši Jadlovskému, jehož lidská práva jsou Španělskem pošlapávána mnohem více než lidská práva paní Michalákové v Norsku ?

Správně poukazujete na porušování lidských práv a práva na spravedlivý proces v Norsku. Na to, že paní Michaláková nemohla přednést závěrečnou řeč a že dostala menší prostor než protistrana. Ale právo na spravedlivý proces je upíráno i českým otcům u soudů v ČR. Závěrečnou řeč mého právního zástupce soudkyně neposlouchala, v jejím průběhu si dělala na počítači své věci a jen mého právního zástupce přerušovala, aby řeč zkrátil, protože ona má v 11:30 právo jít na oběd. Nepředvolala ani jednoho z mnou navrhovaných svědků, ale z rodičů matky udělala dokonce vedlejší účastníky řízení ! A odvolací soud pak mého právního zástupce vyloučil z mého zastupování u odvolacího soudu, ačkoli je toto rozhodnutí v rozporu se zákonem i s judikáty Nejvyššího soudu, který zastupování odborovou organizací, jejíž je účastník řízení členem, povoluje. Tak i tímto bezprávím se zabývejte paní poslankyně.

http://zpravy.idnes.cz/zacnete-kvuli-michalakovym-jednat-s-norskem-zada-premiera-poslankyne-1ku-/domaci.aspx?c=A160531_160458_domaci_kop

Autor: Tomáš Holek | úterý 31.5.2016 17:30 | karma článku: 24.70 | přečteno: 1042x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 7.42 | Přečteno: 86 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 25.82 | Přečteno: 502 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.12 | Přečteno: 516 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 469 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2310 | Diskuse
Počet článků 46 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2191

Nemám rád lež, faleš, podrazy, podvody. Mám rád lidi, kteří se nebojí dělat a prosazovat správné věci. Mám rád lidi, kteří si stojí za svými názory. Mám rád lidi, kteří vyznávají svobodu názorů, svobodu slova, a kteří druhým lidem tuto svobodu neberou.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...