Gustáv Rusák a spol.

Sobotka, Zeman, Hamáček, Štěch zaslali čínským soudruhům své hanebné, servilní prohlášení a já jsem si vzpomněl na dobu mého dětství, na servilitu naších vedoucích představitelů vůči SSSR, a na to jak jsme nazývali Gustáva Husáka.

Náš tehdejší nejvyšší státní představitel, Gustáv Husák, byl pro svou servilitu vůči ruskému komunistickému impériu, SSSR, nazýván jako "Gustáv Rusák".  On a vlastně všichni naši tehdejší političtí representanti byli kolaboranti, do svých funkcí dosazeni našim okupantem, komunistickou mocností, SSSR. Takže u nich se jejich servilita dá pochopit. Bez své servility vůči nám nadřazené mocnosti by nezastávali své funkce. Sobotku, Zemana, Hamáčka, Štěcha do jejich funkcí nedosadili čínští představitelé, ale demokratické volby. Čína nás neokupuje jako nás okupoval SSSR. Přesto reakce těch čtyř našich současných ústavních činitelů připomíná reakci našich tehdejších komunistických činitelů vůči SSSR.

Motivace tehdejších politických představitelů k takové servilitě je jasná a pochopitelná. Proč se však naši současní političtí reprezentaci chovají vůči Číně tak servilně, že my občané se za ně musíme stydět, stejně jako jsme se dříve styděli za naše komunistické představitelé ? Chtějí nám snad namluvit, že když budeme dostatečně servilní a před čínskou mocností budeme dostatečně ohýbat záda, tak oni za to u nás budou investovat a obchodovat s námi ? Číňané jsou v obchodě dostatečně pragmatičtí a investují u nás proto, aby jim to v konečném důsledku přineslo zisk a nikoli proto, že je někdo ubezpečuje, že je jejich strategický partner a poslušně zastává jejich politická stanoviska. Bohuslav Sobotka a spol zřejmě mají pocit, že malá země, dřívější německý protektorát, pozdější sovětský satelit, nyní malý, neplnohodnotný člen post-lisabonské EU, nemůže být sebevědomá a nezávislá, ale musí, už ze zvyku a tradice, všem mocnostem lézt do zadku.

Česká republika, jako země, kde jsou soudy všech instancí pošlapávána lidská práva otců, země, kde jsou ignorovány mezinárodní úmluvy, samozřejmě těžko může Číně kázat něco o lidských právech. Ale jako občanu ČR se mi nelíbí, když naši političtí představitelé jsou takto servilní vůči nějaké mocnosti ( jedno jestli je to Čína nebo EU) a sami a dobrovolně naši zemi tak stavějí do podřízené pozice. Stydím se, že máme takové ústavní činitelé, jako jsou Sobotka, Hamáček, Štěch a Zeman.

 

 

 

Autor: Tomáš Holek | pondělí 24.10.2016 8:08 | karma článku: 24,98 | přečteno: 506x
  • Další články autora

Tomáš Holek

Jan III. Sobieski

14.9.2018 v 18:25 | Karma: 36,04

Tomáš Holek

Ani vítač, ani kývač

10.1.2018 v 13:50 | Karma: 32,68

Tomáš Holek

Muslimské drzosti organizace UNESCO

14.10.2016 v 9:09 | Karma: 39,27
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2191x
Nemám rád lež, faleš, podrazy, podvody. Mám rád lidi, kteří se nebojí dělat a prosazovat správné věci. Mám rád lidi, kteří si stojí za svými názory. Mám rád lidi, kteří vyznávají svobodu názorů, svobodu slova, a kteří druhým lidem tuto svobodu neberou.

Seznam rubrik