Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jednou jsme jeli se zájezdovým autobusem v Jeseníkách a řidič nám ukázoval hospodu, kde se tato tragédie stala. Řekl tady je největší WC v celém světě, protože při vyšetřování svědků, všichni prohlásili, že byli na toaletě.

Tedy dobře připraveno pro pozdější prezidentovo rozhodnutí.Rv

10 4
možnosti
Foto

Omlouvam se, to me hodnoceni ma byt kladne, nejde to v tomto zajimavem prostredi opravit ....

0 0
možnosti
JK

To, že všichni svědkové prohlásili, že byli na záchodě, není pravda. Slyšel jsem je přímo u soudu vypovídat.

1 1
možnosti
Foto

Byla tam diskotéka, tedy lidí hafo, jak se u nás říká. Mluvím o vyšetřování na místě činu, je možné, že se později někteří k soudu dostavili a vypovídali podle svého vědomí a svědomí.

1 0
možnosti
JK

Ano. Problém byl, že se soud konal tuším že až skoro dva roky po události.

0 0
možnosti
Foto

Ne. Několik líčení se konalo v Šumperku už v září 1994, tedy zhruba za rok. Rozsudek byl vynesený v červenci 1996, téhož roku (ze strany odsouzeného) ještě odvolací soud v Olomouci. Ten potvrdil původní rozsudek. Nezbývalo než rozjet kampaň za omilostnění. Problém nebyl v termínu konání soudu, ale v tom, že nebyl spravedlivý, nebyli například pozváni soudní znalci z oboru neurochirurgie, kteří se, mimo soud, shodli do jednoho ve svých posudcích na tom, že útok byl proveden předmětem s tvrdým povrchem. Inu, tady je jedna z mnoha ukázek té Vaší "pravdy a lásky".

1 0
možnosti
JK

Napsaljsem "tuším" za dva roky, což znamená, že si termínnepamatuji přesně, ale máte pravdu, že to byl rok 1994. Kdyžjste to napsala, tak jsem si vzpomněl. O to ale nejde, jakpodotýkáte. A to máte odkud, že soud byl nespravedlivý? Nějakjste mi neodpověděla na otázku, kterou jsem vám položil v reakcina váš jiný příspěvek, zda jste u celého toho soudu byla.Kromě toho s těmi soudními znalci je to dost nesmysl, protožeJosef Odložil nezemřel kvůli úderu od Martina Odložila,nýbrž na následky úderu do hlavy o podlahu při pádu na ní.Takže co by na tom asi tak mohli znalci z oboru neurochirurgie změnit, kdyby dokázali, že Josef Odložil byl udeřen boxerem? Tak jako tak ten úder od Martina Odložila nemířil na hlavu. K omilostnění se nevyjadřuji, protože jsem to nesledoval. Vy jste snad byla nějakým způsobem účastníkem té "kampaně", jak píšete, takže víte přesně, jak to probíhalo? A pokud vím, autorem výroku o "pravdě a lásce" je Václav Havel, tak co ho spojujete se mnou a píšete "té Vaší"? A ještě jedna otázka: Jste tatáž Jarmila Černá, s kterou si píšu e-mailem?

0 0
možnosti
Foto

Takže ti svědci, kteří vypovídali do protokolů i u soudu, že Odložil mladší zaútočil pěstí do hlavy, podle Vás lhali? Myslíte, že je podplatil Josef Odložil v bezvědomí a poté ze záhrobí?

A jestli nevidíte rozdíl mezi tím, když někdo jen do člověka strčí či mu dá facku, anebo zaútočí na hlavu pěstí s boxerem, což je vražedná zbraň, pak už nevím. Ovšem je velmi nepravděpodobné až nemožné, že těžké poranění mozku a následnou smrt způsobil panu Odložilovi pád na zem. Jen to, že se soud tímto téměř vůbec nezabýval a k jednání nepřipustil soudní znalce, je hrubá chyba a jen to vypovídá o "nezávislosti a neúplatnosti" soudců.

Já nevolám po tom, aby někdo seděl, to už život panu Odložilovi nenahradí. Jen se mi příčí, když se z oběti dělal viník. Kdyby tohle obviněná strana nedělala a bylo vidět její pokání, pak i na milost prezidenta lze nahlížet jinak.

Tento článek pana Holka však neměl za úkol zjišťovat, jak se to ve skutečnosti u Cimbury odehrálo, ale proč dochází k odcizení dětí s rodiči a k následným osobním tragédiím, a tím teď nemyslím jen příběh Odložilů, ale mnoho jiných příběhů... Velmi poučný a potřebný článek.

0 0
možnosti
JK

Podívejte se, já jsem u toho soudu byl na všech přelíčeních, takže vím, co se tam projednávalo. O útoku na hlavu tam nepadlo ani slovo. Naopak vy jste mi stále nesdělila, jestli jste tam byla, nebo to, co tvrdíte, máte z druhé ruky. Pročpak asi?Pokud jde o můj pohled na celou kauzu, tak mi připadá odporná a ty osoby, které v něm figurovaly a jejich vztahy, jakož i čin Martina Odložila, jsou mi odporné taky. Jakási posmrtná adorace Josefa Odložila mi pak přijde jako nepatřičná. Uměl akorát dobře běhat, ale jako s člověkem bych s ním nechtěl mít nic společného. U Věry Čáslavské hodnotím její politické postoje a uznávám, že dosáhla jistého věhlasu, ale tím, co dělala v souvislosti s touto tragickou událostí, mě zklamala.

Jestli vás článek pana Holka v něčem poučil, je to vaše věc, já k němu mám vážné výhrady, ale to nebudu rozebírat s vámi. S panem Holkem jsme si to už vyjasnili.

Sbohem.

1 0
možnosti
Foto

Vy prostě musíte mít vždy poslední slovo... Odpověď na otázku: Ne, u Cimbury jsem tehdy nebyla, i když to mám kousek. Na diskotéky jsem tehdy už nechodila. Posmrtná adorace Josefa Odložila? Ale kdepak, adorují se jiní. Pana Odložila někdo nanejvýš vzpomene na stránkách, které čte moc málo lidí. Aspoň si myslím, že například v televizi ho nevzpomínají vůbec.

0 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2191x
Nemám rád lež, faleš, podrazy, podvody. Mám rád lidi, kteří se nebojí dělat a prosazovat správné věci. Mám rád lidi, kteří si stojí za svými názory. Mám rád lidi, kteří vyznávají svobodu názorů, svobodu slova, a kteří druhým lidem tuto svobodu neberou.

Seznam rubrik