Diskuse

A jak hloh trpké ovoce nese, tak vychování děcek bez otce.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

J88a45n34a 62C86e84r43n76a

5. 10. 2016 7:24

Ja se omlouvam, jsem tu nove,nemam icka. Az dnes. Myslela jsem to tak pane Holku, ze od Vas odesla zena, matka Vasich deti. Ode me takto odesel muz. Vubec nehledel kolem a uz vubec ne na deti. A ja to proste odmitam brat, ze me deti to maji ted ztizene. Byla to jeho volba , kdyz pominu, jak se to vraci vsechno. Ale deti ho proste upozadily,vubec nic s nim uz nesdileji, je jako nekdo, koho na ulici slusne pozdravite. A i tak proste dal zijeme dal, celkem hezky.

Uz vubec nechapu, co vycetl z meho prispevku pan Hodina. Ale asi chapu, ze hlavne zeny jako ja mu vadi. A to detem netaham nahradniho otce, necerpam davky systemu, jen bych potrebovala vice casu.

1 0
možnosti
TH

Kopie tohoto článku byla uveřejněna i na jiném webu a tam se v diskusi objevil zajímavý příspěvek, který jsem si dovolil zkopírovat zde: <<JTR: Znám jednu paní, ta již dávno překročila 40-cítku. Tato žena dodnes hledá kořeny svého otce, kterého nikdy nepoznala. Dodnes jí chybí táta, kterého nikdy neměla možnost poznat. Že se to projevilo na jejím životě je zbytečné zde nějak rozvádět. Dodnes neví kde je její táta dnes už bohužel pohřben. Ví, že na ni tzv. platil. Platil. Jenže ona ho chtěla poznat. Sedávala na schodech u domu jako dítě a čekala, že přijde. Byl "vzorný otec" platil. Nepřišel, nevěděl kde je, možná nemohl, možná platil málo a tak mu neřekli, kde má čekající dítě. možná kdyby platil víc a ještě víc, tak jak přeci chtěla maminka, aby se dítě v nejlepším zájmu mělo co nejlépe. A koneckonců měla přeci od narození tzv. mužský vzor, co na tom, že čekala na svého pravého tátu. Dodnes ve snech čeká. Občas říká, táta se na mne určitě se shora dívá.>>

1 0
možnosti
JC

J79a28n44a 50C62e14r29n38a

3. 10. 2016 9:23

Boze, a co zeny, kterym muz odesel? Maji propadat panice? Ne, spis ty sachy a kola a hory a vychovu provozuji samy, protoze co maji delat...Dokonce ani nemaji potrebu hledat otcimy, zvladnou to samy. Tyhle obecne reci jsou akorat o nicem. A muzsky vzor s velkym M muze klidne nahradit dedecek ci stryc, kdyz vlastni otec stoji za prd.

Deti ve stridavce nemam, jejich otec nechce, staci mu je videt jednou za mesic. A kupodivu deti jezdi vsude se mnou, sachy hraji na zavodni urovni, studuji na gymplu. Ja jsem slusne vydelavajici zena, co ty deti tlaci zivotem sama .Jen kvuli nejake mlade kolegyni meho exmuze preci moje deti nemaji zkazeny zivot:). Usmevna predstava. Zrovna minuly tyden to moje dite chudak vyhralo sachovy pohar, vyhralo vedomostni soutez na gymplu a na to kolo mame na horach letni byt:). Ale chapu, ze bychom se radsi meli plazit kanalem a plakat po tatinkovi...

A ze tu pan Holek pise o neci matce, ze si neudrzela partnera? Touto optikou si on take neudrzel partnerku. Jaky je zde rozdil?

Nekdy Vas proste partner prestane milovat a na deti nehledi. Jde za stestim.Vzdyt to zazivate panove na vlastni kuzi. Jen nekdy holt ani ty deti vychovavat nechce.

A vite, co je vtipne? Me bylo receno, ze stridavku otci proste nevnutim, kdyz nechce.

Tak co mam delat? Zbytek zivota litovat ty deti, ktere skonci v kriminale? Houby, proste je vychovam za pomoci puvodni rodiny.

3 1
možnosti
Foto

Bože, tolik keců vycucaných z palce jsem tu snad pohromadě ještě nečetl.

Je fajn mít oba rodiče. Ale není žádná tragédie, když jeden z rodičů ze života zmizí, pokud ten druhý je schopen nějaké výchovy. Ať sám nebo s dalším partnerem. Jakákoliv paušalizace je tady úplně mimo a řekl bych, že z vás mluví pouze hořkost odkopnutého otce. Pro mně mnohem víc byli otci noví máminy partneři i přesto, že to nikdy nevedlo ke šťastným koncům, než můj vlastní otec, kterého jsem viděl jen párkrát.

Alkoholik, který přivedl dítě k lásce k horám. To je pouze váš pohled. Pro dítě je důležitý zájem, láska, podpora. Nejen k dítěti, ale i k druhému partnerovi. Pokud ty chybějí, je otec zbytečný. A zrovna tak se může stát zbytečnou i matka.

2 4
možnosti
Foto

Řekl bych, že z Vás mluví závist. Vlastní otec o Vás nestál a než to přiznat, raději chválíte matčiny partnery, se kterými to nevedlo ke šťastným koncům. Zvláštní forma masochismu. A co znamená výraz odkopnutý otec? Děti odkopnuly otce? Není v tom trochu psychologické projekce?

4 0
možnosti
Foto

H55a58n37a 35V27l82k82o16v91á

1. 10. 2016 11:33

No pokud si myslíte, že má žena zůstat s alkoholikem v prostředí plném násilí (což děti samozřejmě velmi dobře vnímají), není k tomu co dodat.

4 3
možnosti

Ono hodně párů spolu zůstává jen kvůli dětem. Občas je rozhodování hodně těžké a není správná volba.

Ale více méně souhlasím s Vámi.

0 0
možnosti
EK

To, že je otec pro výchovu dětí důležitý, tvrdí muži jen do té doby, než se objeví nějaká mladá prsatáí blondýna.

1 3
možnosti
Foto

J38a76n15a 16M68a69j61o19v49á

1. 10. 2016 11:26

Vidíte...a já zas od nevlastňat poslouchám naučenou větu, že matku mají jen jednu, ale otců můžou mít klidně tisíc.

1 0
možnosti
Foto

J28a20n40a 11M98a70j61o97v91á

1. 10. 2016 11:16

Ne nadarmo se říká, že matka dítěti domov tvoři a v něm je drží a otec dítě z domova vyprovází a otevírá mu svět. Obojí patří k životu a jen tím, že sledujeme, jak se k sobě muž a žena chovají, tvoříme si v dětství přístup k vlastním budoucím vztahům.

6 0
možnosti
Foto

Manžel byl na děti přísný, v době dospívání měly výhrady, ale dnes si to pochvalují, protože je ta jeho důslednost dobře připravila pro životní situace, které někdy disciplínu vyžadují.

Vaše poslední věta opravdu sedí, moje babička vychovávala děti sama, maminka, nemanželské dítě, zavedla ve své rodině také matriarchát i já se snažila v tom pokračovat, manželovy zásahy se mi zdály přes čáru, ale dnes, když sleduji své děti, jsem ráda, že se na jejich výchově podílel.

Mužská autorita, by v rodině chybět neměla.R^

6 0
možnosti
JP

Zobecňujete nesmysly. Někdy je přísnější matka, někdy otec. Někdy je matka neschopná k výchově dětí, jindy otec. Někdy je lepší se s druhým rodičem rozejít, než se nechat deptat a připravit dětem nepěkné dětství. Zapomněl jste na jednu podstatnou věc: od prima partnera se neodchází!

3 3
možnosti
Foto

J66a70n80a 51M43a38j51o34v36á

1. 10. 2016 11:19

Poslední větou zobecňujete vy. ROzpadá se polovina vztahů - nutně se tedy rozpadají i vztahy normálních (tedy prima) lidí. Rozchody jsou prostě jednoduché, zvykli jsme si je neopravovat, ale zahodit a hledat nové, které zase neopravujeme a hledáme další. Často opakovaně a nepoučitelně. Jenže ony měly babičky nejspíš pravdu v tom, že (pánové prominou), když ženská "sáhne do pytle s chlapama, vytáhne zas jen chlapa".

2 0
možnosti
Foto

I když osobně nemám rád sledování života bulvárních hvězdiček, v případě jejich rozvodů s dětmi to snad může být užitečné. Většinová společnost, uhranutá světem herců a zpěváků, se jim snaží podobat a proto by bojovný otec z hereckého prostředí, který nenechá děti sobecké manželce, mohl aspoň jednou přinést společnosti více než výkon na stříbrném plátně. Názory zmíněných psychologů na roli otce jsou mimo jakoukoliv pochybnost. Zasloužená karma.

5 1
možnosti