Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Demokracie s přívlastky není skutečná demokracie

Svoboda a demokracie patří k sobě. A demokracie a svoboda buď je nebo není. Euro-demokracie, socialistická demokracie, demokracie s politickou korektností, demokratický centralismus nejsou skutečnou demokracií..

Vzpomínám, jak ve škole nám soudružky učitelky vysvětlovaly, že u nás sice nemůžeme volit svobodně jako na Západě, ale to proto, že u nás je vyšší stupeň demokracie, tzv. demokratický centralismus. Bylo to samozřejmě směšné i pro nás, tehdy malé děti. Demokracie buď je nebo není. Svoboda buď je nebo není. Svoboda, ale s politickou korektností není svoboda.

Často na to vzpomínám v dnešní době, která se nazývá svobodou a demokracií a přitom je spousta věcí, které se nesmí říkat, běžná slova, která se nesmí používat, omezování svobody je nazýváno politickou korektností.

„Budeme muset zvoleného prezidenta (Trumpa) naučit, co to Evropa je a jak funguje,“ řekl povýšený tónem v pátek studentům arogantní šéf Evropské komise Juncker.

Měl jsem radost, když volby v USA vyhrál Donald Trump hlavně právě proto, že z toho nemá radost současný evropský establishment,  takové figury jako Juncker,  Merkel a další. S arogantní, byrokratickou politikou odtrženou od reality, kterou představuje právě Juncker, se velká část Evropanů neztotožňuje. Brexit je toho jedním z projevů. Juncker nemá své voliče, kteří by ho volili, kteří by chtěli jeho politiku - on byl do čela Evropské komise zvolen hrstkou poslanců pomocí svých zákulisních intrik. Přesto si neurvale bere právo mluvit  za Evropu a kritizovat demokraticky, v přímé volbě, zvoleného presidenta.

V posledních letech jsme svědky toho jak tzv. demokratičtí politici nálepkují jako populisty politiky s odlišnými názory, kteří se snaží prosadit něco jiného než se hodí jim a jejich lobbistům.

Pokud tzv. demokraté neuspějí v demokratických volbách tak se projevuje neschopnost sebereflexe. Když jsem poslouchal, jak Madeleine Albright vysvětlovala výhru Trumpa, tak jsem nevěděl jestli se mám smát nebo brečet. Smutné je i chování řady lidí v USA, kteří se nechtějí smířit s výsledky demokratické volby. Nevyhrál můj kandidát, tak ten, co vyhrál není můj president a jdu demonstrovat.

U nás podobně. Když presidentské volby vyhrál Miloš Zeman, tak se našli lidé, kteří prohlašovali, že to není jejich president a někteří dokonce organizovali podpisové a nátlakové akce. Například nechvalně známá soudružka "demokratka" Monika Elšíková (Monika Le Fay) po posledních presidentských volbách u nás pořádala petice, zakládala iniciativy, demonstrace a prohlašovala, že president není jejím presidentem.

Bohužel, je vidět, že všude jsou "demokraté" kteří volby považují za demokratické jen když vyhraje jejich kandidát a neumí přijmout výsledek demokratických voleb, když jejich kandidát nevyhraje.

Starostka nějakého městečka v USA na FB napsala, že ji těší, že v Bílém domě už nebude ta opice na podpatcích. A již tzv. demokraté sepisují petice za její odvolání. Přitom vyjádřila jen svůj názor na manželku presidenta. Když svůj názor na presidentského kandidáta Trumpa hulvátským způsobem zveřejnil herec de Niro, tak se neděje nic.

Takový je stav demokracie ve světě. Stále platí, že o demokracii musíme stále bojovat a zdá se, že často demokracii nejvíce škodí právě ti lidé, kteří sami sebe nálepkují jako demokraté.

Autor: Tomáš Holek | neděle 20.11.2016 20:00 | karma článku: 27,86 | přečteno: 533x
  • Další články autora

Tomáš Holek

Budeme Istanbulskou úmluvu ignorovat ?

V současnosti se diskutuje o ratifikaci Istanbulské úmluvy, která popírá rovnost, presumci neviny, zavádí diskriminaci mužů, nadřazenost tzv. neziskových organizací, pošlapává lidská práva a do právní společnosti nepatří.

5.11.2018 v 17:30 | Karma: 24,51 | Přečteno: 699x | Diskuse| Politika

Tomáš Holek

Jan III. Sobieski

Polský král Jan III. Sobieski v roce 1683 přitáhl na pomoc Turky obležené Vídni a v bitvě u Vídně (12.září) rozdrtil podstatně silnější turecká vojska, čímž zastavil postup muslimů do nitra Evropy.

14.9.2018 v 18:25 | Karma: 36,04 | Přečteno: 1105x | Diskuse| Politika

Tomáš Holek

"Obsah knihy se neslučuje s názory zastávanými knihovnou"

takovým způsobem se nestyděla zdůvodnit soudružka Blanka Konvalinková ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci, proč zakázala resp. zrušila plánovanou veřejnou besedu nad knihou pana Petra Hampla Prolomení hradeb.

6.6.2018 v 8:05 | Karma: 37,91 | Přečteno: 1327x | Diskuse| Politika

Tomáš Holek

Když dva dělají téměř totéž dopadnou zcela jinak

Oba jsou separatisté. Jednoho mocnosti v jeho separatismu podpořili a stal se premiérem odděleného území. Druhého mocnosti nepodpořily a je kriminalizován a byl na něj vydán evropský zatykač, na základě kterého byl zadržen.

16.4.2018 v 8:35 | Karma: 35,55 | Přečteno: 973x | Diskuse| Politika

Tomáš Holek

Konec svobodné společnosti už opravdu nastává

Jeden z mých facebookových přátel mi včera poslal nějakou zprávu, avšak Facebook mi místo té zprávy zobrazil text: "Tuto zprávu jsme odebrali, protože obsahovala blokované nebo škodlivé odkazy."

14.4.2018 v 18:33 | Karma: 47,80 | Přečteno: 13558x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno  17:40

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Hrozí nový Černobyl. Centrum Střední Asie mohou zamořit radioaktivní kaly

23. dubna 2024  16:52

Nestabilní odkaliště vzniklá v Kyrgyzstánu po těžbě uranové rudy v dobách Sovětského svazu hrozí...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2191x
Nemám rád lež, faleš, podrazy, podvody. Mám rád lidi, kteří se nebojí dělat a prosazovat správné věci. Mám rád lidi, kteří si stojí za svými názory. Mám rád lidi, kteří vyznávají svobodu názorů, svobodu slova, a kteří druhým lidem tuto svobodu neberou.

Seznam rubrik