Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

24. března 1999 začalo NATO bombardovat Srbsko

24. 3. 1999 začalo NATO bez vyhlášení války  bombardovat Srbsko, podpořilo tak albánské teroristy  v odtržení části srbského území od Srbska, etnických čistkách nealbánského obyvatelstva a vytvoření druhého albánského státu.

Albánské zločinecké, teroristické bandy v srbské provincii Kosovo

24. března 1999 začalo NATO bez vyhlášení války bombardovat srbské území, infrastrukturu, elektrárny, nemocnice, civilisty. Této vojenské akci, která měla za cíl odtržení jihosrbské provincii Kosovo od Srbska a předání moci nad tímto srbským územím zločincům z UÇK - albánské teroristické armády. Financování těchto teroristů probíhalo zejména prostřednictvím organizovaného zločinu v evropských zemích, zejména obchodu s drogami a „bílým masem“.Barbarskému bombardování Srbska ze strany NATO  předcházely teroristické akce UÇK, kdy byli vražděni srbští policisté, srbští obyvatelé srbské provincie Kosovo, ale také i albánští obyvatelé srbské provincie Kosovo, kteří nechtěli spolupracovat se zločinci z UÇK. 23. března 1998 označil velvyslanec USA pro Balkán Robert Gebard UCK jako „nepochybně teroristickou organizaci". Do tohoto prohlášení bylo Srbsko zdrženlivé při ochraně své územní celistvost a ochraně svého srbského obyvatelstva, ale po tomto vyjádření Srbsko zahájilo masivní vojenské akce jejíž cílem bylo opětovné získání kontroly nad svým územími ovládanými UÇK, jež Kosovo brutálně etnicky čistila od nealbánského obyvatelstva. Na straně srbské armády a různých polovojenských oddílů existovala řada excesů, které odneslo i  civilní albánské obyvatelstvo Kosova. Nicméně USA a země NATO se jednoznačně postavily na stranu albánských separatistů a jejich snahy podpořilo vojenským zásahem proti Srbsku - 24. března 1999 začalo NATO bombardovat srbské území. Udává se, že toto bombardování má na svědomí smrt dvou tisíc lidí, včetně dětí Tahounem této barbarské akce byla ministryně zahraničí USA Madeleine Albrightová, zvaná krvavá Madelaine, která má bohužel české kořeny. Nevyhlašenou válku NATO proti Srbsku časopis Time přímo nazval "Madeleinina válka". Nechvalně se v této souvislosti i zapsal český president pan Václav Havel se svým pojmem "humanitární bombardování". Výsledkem bombardování byly nejen obrovské materiální ztráty a ztráty na lidský životech (včetně dětí), ale také převzetí moci nad Kosovem zločinci z UÇK, která pak pokračovala v etnické čistce a vyhánění a vyvražďování Srbů a nealbánského obyvatelstva.

?Nezávislost srbského území Kosovo dosud neuznalo 82 států, členů OSN a toto území dosud není členem OSN. Přesto samostatnost albánského státu Kosovo uznala většina členských zemí EU (24) a toto srbské území je dokonce potenciálním kandidátem na budoucí rozšíření Evropské unie.

Velkéhoohlasu dosáhl vynikající dokument "Uloupené Kosovo" českého režiséra Václava Dvořáka. Dokument je k dispozici na serveru YouTube.

--

Boj Katalánců za nezávislost jejich země.

?Katalánci dosud nemají svůj stát a Katalánsko je součástí Španělského království. Přesto již v letech 1640 až 1652 existovala Katalánská republika. Je logické že Katalánsko usiluje o svou samostatnost a vytvoření samostatného katalánského státu na svém katalánském území. Nepostupovali jako Albánci v srbském Kosovu vražděním španělských policistů, úředníků a etnickou čistkou vůči Španělům. Zcela mírumilovně vyhlásili referendum, v kterém většina obyvatel Katalánska zvolila samostatnost Katalánska. Na základě tohoto referenda přijal autonomní katalánský parlament dne 27.10.2017 rezoluci o nezávislosti aKatalánsko vyhlásilo na základě hlasování svého parlamentu republiku nezávislou na Španělském království. Tuto nezávislost Španělsko ani jiný stát neuznal jako právně platnou a území je stále pod právní kontrolou Španělska. Španělská policie brutálně potlačovala demonstrace za samostatnost Katalánska. Navíc katalánští politici, kteří se podíleli na organizaci referenda a vyhlášení samostatnosti Katalánska jsou španělskou justicí kriminalizování kvůli snahám o nezávislost Katalánska. Museli uprchnout ze země a za vzpouru jim  hrozí ve Španělsku až 25 let vězení ! Kupodivu NATO v reakci na obranu územní celistvosti ze strany Španělska nebombarduje Madrid, neničí španělské mosty, nemocnice, nezabíjí španělské děti. Členské státy EU neuznávají a nepodporují  samostatnost Katalánska jako to činili v případě Kosova.

V Kosovu se za podpory USA ujali vlády skuteční zabijáci a teroristé ze separatistické armády, kteří mají na svědomí tisíce životů a nikdo z těchto zločinců nebyl odsouzen v Haagu. Katalánští politici, kteří vyhlásili samostatnost své země mírumilovně jsou kriminalizováni, hrozí jim 25 let vězení, byl na ně vydán mezinárodní zatykač, takže museli prchnout nejen ze své země, ale naposledy i z Finska.

--

Svět je ovládán zájmy mocných a právo a morálka hrají nějakou roli, jen pokud zrovna hrají do karet mocným..

 

 

 

 

Autor: Tomáš Holek | neděle 25.3.2018 9:05 | karma článku: 34,66 | přečteno: 1362x
  • Další články autora

Tomáš Holek

Budeme Istanbulskou úmluvu ignorovat ?

V současnosti se diskutuje o ratifikaci Istanbulské úmluvy, která popírá rovnost, presumci neviny, zavádí diskriminaci mužů, nadřazenost tzv. neziskových organizací, pošlapává lidská práva a do právní společnosti nepatří.

5.11.2018 v 17:30 | Karma: 24,51 | Přečteno: 699x | Diskuse| Politika

Tomáš Holek

Jan III. Sobieski

Polský král Jan III. Sobieski v roce 1683 přitáhl na pomoc Turky obležené Vídni a v bitvě u Vídně (12.září) rozdrtil podstatně silnější turecká vojska, čímž zastavil postup muslimů do nitra Evropy.

14.9.2018 v 18:25 | Karma: 36,04 | Přečteno: 1105x | Diskuse| Politika

Tomáš Holek

"Obsah knihy se neslučuje s názory zastávanými knihovnou"

takovým způsobem se nestyděla zdůvodnit soudružka Blanka Konvalinková ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci, proč zakázala resp. zrušila plánovanou veřejnou besedu nad knihou pana Petra Hampla Prolomení hradeb.

6.6.2018 v 8:05 | Karma: 37,91 | Přečteno: 1327x | Diskuse| Politika

Tomáš Holek

Když dva dělají téměř totéž dopadnou zcela jinak

Oba jsou separatisté. Jednoho mocnosti v jeho separatismu podpořili a stal se premiérem odděleného území. Druhého mocnosti nepodpořily a je kriminalizován a byl na něj vydán evropský zatykač, na základě kterého byl zadržen.

16.4.2018 v 8:35 | Karma: 35,55 | Přečteno: 973x | Diskuse| Politika

Tomáš Holek

Konec svobodné společnosti už opravdu nastává

Jeden z mých facebookových přátel mi včera poslal nějakou zprávu, avšak Facebook mi místo té zprávy zobrazil text: "Tuto zprávu jsme odebrali, protože obsahovala blokované nebo škodlivé odkazy."

14.4.2018 v 18:33 | Karma: 47,80 | Přečteno: 13558x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Finský vládní poslanec se opil a vystřelil. Ponese následky, vzkázala šéfka strany

27. dubna 2024  14:23

Finský poslanec z krajně pravicové Strany Finů, která je součástí nynější vlády, se v pátek zapletl...

Pro mírové rozhovory s Ukrajinou nejsou důvody, řekl Kreml. Jednat odmítá i Kyjev

27. dubna 2024  11:45,  aktualizováno  12:14

V současné době neexistují důvody pro mírové rozhovory mezi Ruskem a Ukrajinou, protože Kyjev...

KOMENTÁŘ: Jako figurky na šachovnici StB. Akce Skaut byla obří past na odboj

27. dubna 2024

Premium Odboj, nebo provokace? Před pětasedmdesáti lety, v dubnu roku 1949, vrcholila u nás akce Skaut,...

Sociální nůžky se rozevírají. Češi chudnou, ač pracují, říká antropoložka

27. dubna 2024

Minimální důstojná mzda pro rok 2023 činila 45 573 korun hrubého, vypočítala Platforma pro...

  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2191x
Nemám rád lež, faleš, podrazy, podvody. Mám rád lidi, kteří se nebojí dělat a prosazovat správné věci. Mám rád lidi, kteří si stojí za svými názory. Mám rád lidi, kteří vyznávají svobodu názorů, svobodu slova, a kteří druhým lidem tuto svobodu neberou.

Seznam rubrik