Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Holek, jestliže se rozváděli v roce 1987, tak tomu klukovi bylo 13 let. A třináctiletýho kluka nezmasírujete, ten dobře ví co se doma děje, nechápe sice proč, ale nenechá si namluvit, že je tátá ničema, když to sám nevidí a neslyší. :-/

2 2
možnosti

Pane Hlásný, vaše úvaha, že 13ti letého kluka nezmasírujete a nenechá si nic namluvit je mylná. Příklady z praxe i odborná literatura ohledně SZR (Syndromu Zavrženého Rodiče) ukazují něco jiného. Uvědomte si, jak různé sekty vymývají mozek nejen mladým lidem, ale i

dospělým. Dospělí lidé, a děti ještě více mají tendenci stranit ubližovaným a postavit se na jejich stranu a vůči ubližovatelům zaujmout nenávistný, radikální postoj. Samozřejmě, pokud dítě je svědkem jak jeden rod,ič ubližuje druhému, tak to stanovisko zaujme samo. Mám přítelkyni, která mne upozorňuje, že nenávistný postoj k otci zaujala sama, protože byla v dětství svědkem ubližování opilého otce matce a přitom matka svého muže obhajovala a omlouvala. Ovšem onen nenávistný pocit vůči druhému rodiči v dítěti také může vybudovat ten rodič, který má ubliženecké sklony a dítěti vysvětluje, jak mu ten druhý rodič ublížil a jak je špatný. Vytvoří v dítěti obraz, který může odpovídat realitě, může odpovídat realitě částečně, nebo nemusí odpovídat realitě vůbec. Dítě se automaticky staví na stranu

ubližovaného a vůči "ubližovateli" si pak samo vybuduje takovou nenávist, jakou nemá ani ten "ublížený" rodič. Zdám případ, kdy při partnerském rozchodu, hysterický, ubliženecký otec dětem ve věku 10 a 13 let tak vysvětlil, že matka mu ublížila, a oni matku zcela zavrhli. Dnes je těm dětem 14 a 17 let a s matkou se odmítají stýkat a otevřeně ji říkají, že ji nenávidí. Přitom před rozchodem rodičů měli s matkou pěkný vztah. POKRAČOVÁNÍ ->

4 0
možnosti

Vy jste žil v inkriminovanou dobu v té rodině, že můžete takto fundovaně hodnotit výchovu a postoj matky (co zvládla a co nezvládla apd.)? I když jsou případy, kdy matky brání styku s dětmi velmi časté (osobně to odsuzuji a jsem přesvědčena, že dětem nemá být bráněno ve styku s některým z rodiců) považuji takovéto vhledy do problémů a neštěstí cizích rodin (na základě zaručených informací jeden strejda povídal) za minimálně neetické. Rv

6 6
možnosti

Než jsem napsal článek, tak jsem se seznámil s informacemi z různých zdrojů. Neetické mi spíš připadá psát urážlivě, že něco píši "na základě jeden strejda povídal", ačkoli nic nevíte o tom, z čeho jsem čerpal informace.

11 0
možnosti
Foto

Mluvíte o tom, čím zabil? Není vám stydno? On zabil! A jestli byl JO opilý nebo ne, tak s tím vůbec nesouvisí. Další strašný okamžik je ten, že VČ - bojující proti totalitě a nedemomkracii, - využije svých kontaktů k zavedení této totality a osvobození syna - vraha. Takhle to dělali komunisti ne? Je mi nevolno.

8 2
možnosti

Pane Matušáku, víte vůbec, jak se ta scéna odehrála? Myslím, že ne. MO a JL tancovali s nějakými holkami a opilý JO k nim přišel a chtěl něco rozebírat. V důsledku toho vznikla strkanice nebo rvačka, v níž MO svého otce praštil, ten upadl na znak a udeřil se do hlavy a na následky toho, že se udeřil do temene o zem, pak zemřel. Martina Odložila nijak neomlouvám, to by mě ani nenapadlo. V žádném případě neměl otce ani praštit ani do něj strčit. Ale to, že byl Josef Odložil opilý, hrálo dosti podstatnou roli v tom, že k incidentu vůbec došlo, stejně jako skutečnost, že ho jeho syn nepraštil boxerem. Kromě toho Martin Odložil byl odsouzen za zabití, nikoli za vraždu. A už vůbec je nesmyslné dávat do přímé souvislosti se smrtí Josefa Odložila, jak byl Martin Odložil vychován Věrou Čáslavskou, jak to učinil pan Holek.

5 6
možnosti

Jak tady psal pan Valiček a pan Peroutka, tlačíte to pod parou na vinu matky a v kulisách případu Josefa Odložila ventilujete svůj vlastní problém s rozvodem a údajným únosem svých dětí, což ostatně činíte stále. Jako novinář jsem u soudu sledoval celé projednávání případu zabití Josefa Odložila jeho synem Martinem, a to, co zde píšete, vychází z pozdní lítosti Martina Odložila a následných fabulací. Například u soudu nikdo nezpochybnil, že byl Josef Odložil opilý, když přišel za synem na diskotéku v Domašově. Také je dost absurdní počin, chtěl-li Josef Odložil pod vlivem alkoholu řešit na diskotéce, když Martin tancoval, jeho jakési problémy s maturitou. U soudu se řešilo hlavně to, jestli Martin do otce jen strčil nebo ho udeřil sevřenou pěstí. Že by otce Martin udeřil boxerem se u soudu neřešilo. Vy jste v textu uvedl jednu verzi, která je ale méně pravděpodobná.

Podstatné je ale to, že si na pozadí zabití Josefa Odložila snažíte přihřívat vlastní polívčičku, což mi připadá hodně přes čáru.

6 9
možnosti

Kvapile co jiného se od vás dalo čekat, že demagogie, že ? Přes čáru mi přijdou vaše sprosté fabulace o přihřívání polívčičky. Zkuste už přijmout fakt, že existuje celá řada rozvedených chlapů, kteří se setkali s tím, že matka jeho děti ty děti manipuluje proti němu, brání mu nejen ve výchově dětí, ale i v prosté v kontaktu s nimi. Následně se setkávají s tím, že soud, místo aby jim pomohl, tak jim hází klacky pod nohy dle pravidla - ty jsi otec tak máš platit a nikoli vychovávat děti. Když pak takové otcové zjišťují, že jejich příběh není zdaleka ojedinělý, že je to celospolečenský problém, tak chtějí aby byl tento celospolečenský problém řešen, aby se neobjevoval znovu a znovu. To vy, ve vaší omezenosti, evidentně nejste schopen pochopit, a tak v tom vidíte "ohřívání vlastní polívčičky", "ventilování vlastního problému", asi podle pravidla, podle sebe soudím tebe......Ohledně tématu pana Odložila. Zajímavé, že se odvoláváte na Valíčka a Peroutku, ale nevšímáte si příspěvku lidí, kteří mají s tímto tématem vlastní zkušenost - paní Tomšíková, Jarmila Černá. Jako reakce na tento článek se ke mne emailem dostala svědectví od lidí, kteří byli přítomni nejen přímo na místě činu, ale i u toho, jak v obci se paní Čáslavská snažila ovlivňovat svědky (přirozeně, každý rodič se snaží chránit své dítě, třeba i před vězením). Vy jste pak následně u soudu sledoval to, co tam říkali ovlivnění svědci. A to, že Martin po letech otevřel oči, srdce a začal se na ty věci dívat jinak by bagatelizujete jako "pozdní lítost".

3 3
možnosti

zneuzit umrti VC k takove proklamaci je proste chucpe. fandim vasim aktivitam stran "prerozdelovani" deti po rozvodech (nemyslim to pejorativne, jen popisuju vasi aktivitu, ale vadi mi, kdyz k osvete svych vizi zneuzijete pribeh rodiny, kde se proste nepovedlo vic veci, nez jen rozvod...

4 5
možnosti

Asi jste přehlídnul, že článek souvisí s výročím úmrtí pana Odložila a nikoli s úmrtím VC.

5 3
možnosti

Nikdo nejsme dokonalý.

Ale takhle zmršit výchovu dětí, pardon, to bych čekala u nějakého zbohatlíka s IQ houpacího koně, nikoli u paní Věry.

4 5
možnosti

Teda tlačíte to pod plynem na vinu matky. Kolik bylo tomu klukovi když zabil tátu ..13?

2 4
možnosti
Foto

Neudělal maturitní zkoušky, tedy devatenáct. Četla jsem že dělal mnoho let judo, tedy žádný vystrašený chudáček.

Pan Odložil patřil k idolům mé generace a takovou smrt rukou vlastního syna si nezasloužil, byl to správný chlap.

2 0
možnosti
Foto

Jednou jsme jeli se zájezdovým autobusem v Jeseníkách a řidič nám ukázoval hospodu, kde se tato tragédie stala. Řekl tady je největší WC v celém světě, protože při vyšetřování svědků, všichni prohlásili, že byli na toaletě.

Tedy dobře připraveno pro pozdější prezidentovo rozhodnutí.Rv

10 4
možnosti
Foto

Omlouvam se, to me hodnoceni ma byt kladne, nejde to v tomto zajimavem prostredi opravit ....

0 0
možnosti
Foto

Ono to manželství mohlo být psychologicky jako manželství Evy Pilarové s Jaromírem Majerem.

On byl ve stínu, když šla návštěva, tak šla "k Pilarům", atd. Ale pan Kolomazník to neřeší. Manželka je z Moravy a když pan Kolomazník oznámil, že si chce vzít EP, tak rodiče lomili rukama a lamentovali: "To máme za to, že jsme nechodili do kostela.

1 0
možnosti

Tenhle pribeh pro me neni o souzeni toho co se stalo. Je pro me o tom, ze jeden z rodicu by nikdy nemel byt vylouceny z vychovy. Programovani ditete k nenavisti nesmi byt zavrsene uspechem ve svereni do vyhradni pece. Pokud maji rodice +- vyrovnany cas ktery s ditetem travit mohou, nikdy k silnemu zavrzeni rodice dojit nemuze, dite poznava svet, nazory, a zivot obou rodicu.

7 1
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2191x
Nemám rád lež, faleš, podrazy, podvody. Mám rád lidi, kteří se nebojí dělat a prosazovat správné věci. Mám rád lidi, kteří si stojí za svými názory. Mám rád lidi, kteří vyznávají svobodu názorů, svobodu slova, a kteří druhým lidem tuto svobodu neberou.

Seznam rubrik